Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автентичен български фолклор от Банско във второ студио на БНР на 12 декември от 11.00 часа

Девизът на група "Бански старчета" е: Музиката не е съревнование, музиката е почерк! Колкото почеркът е по-различен и четлив, толкова по реален е успехът!
Снимка: община Банско
Неделното „Фолк парти” посреща тази седмица и публика, защото на живо от второ студио на БНР ще се излъчи гостуването на поканените в предаването – мъжка фолклорна група „Бански старчета”, женска певческа група „Банскалийки” и децата от „Бански аджамии”.
Във времето от 11 до 13 часа гостите от Пиринска Македония ще свирят и пеят, ще разказват за себе си и ще отговарят на въпроси на публиката.
И трите фолклорни формации за запазена марка на пиринския автентичен фолклор – те са не само визитна картичка на град Банско, но и школа действаща по неписания фолклорен закон – традиционен обмен и приемственост на поколенията. Влюбени в автентичните песни и свирни на родния си край, те ги славят успешно и по света-благодарение на гласовитите банскалии чуждата публика научава за България а изкуството им предизвиква бурни аплаузи. А за нас – българите – остава гордостта че сме следовници на традиции, които живеят и днес.
Бъдете наши гости на 12 декември от 11.00 часа – вход за публика до 10.45 часа.
По публикацията работи: Таня Робева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени