Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поглед към Сена и естетиката на женското тяло

Снимка: Архив
Галерия „Париж-Москва”, която с това название заявява широкия диапазон от теми, идеи и сюжети в своите пространства, от днес показва новата колекция на художника Михаил Лалов. Мотото на изложбата е: „Последното танго в „Париж-Москва” и това е едно интересно предизвикателство към публиката. Това са два града, които отдавна са част от неговата работа, вдъхновение и емоции.
Михаил Лалов е художник работохолик, който пречупва своето верую в естетически поглед през женските образи и детайли и винаги отвъд видимото. Сегашните около 50 картини са предимно върху хартия, нещо което усилено го занимава от две години. Но хартията – обработена от него по личен начин и поднесена като богат колорит и въздействаща като живопис върху платно. А женските образи – дали „Поглед към Сена” или една съвременна Одалиска, дали Ренесансова фигура или алюзия е една днешна Десислава, тя привлича не само емоционално и като едно възхищение към вечната Жена, но и с възприемане на картината - са триединство на цвят, композиция и рисунка, което е характерно и за други платна като „Олимпия по Мане”, „Малка сладка приказка”, „Изкушение” и прочие. 
В "Артефир" Михаил Лалов разказа за новата си изложба, за пристрастията си и за закачките, направени с едно намигване и усмивка.
По публикацията работи: Юлия Петрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна