Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гост в "Светът през книгите" Славея Иванова

Славея Иванова е работила с хроникьорите на мафията Христо Калчев и Георги Стоев и наскоро публикува книга със спомените си. И двамата - Бог да ги прости, са показани през очите на това момиче, което буквално е записвало текстовете им и ги познава така, както никой друг.
В предговора си тя пише: „С тази книга просто повдигнах малко завесата за последните 2 години от живота на един Писател, на един друг, обикновен човек, опитващ се да излезе от калта, в която бе попаднал, и на един „добър техен приятел. “Всички останали в разказа ми не са случайни. Дори и Таки, и неговата история, разказана от самия Георги Стоев. С риск да засегна някого, не съм си позволила да измислям имената. Не че не можех да го направя, това все пак е творба, но Христо Калчев имаше любима поговорка: „Който го е страх от мечки, да не ходи в гората…"
Славея Иванова е родена през 1975 година в Хасково. Завършила е българска филология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Сътрудничила е на вестниците „Хасковска трибуна” и „Шипка". По време на работата си в издателство „Световит” набира тектовете на книгите на Христо Калчев, Владо Даверов и Георги Стоев.

понеделник, 14 март, от 17.00 часа
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени