Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китарен уъркшоп с Антонио Форчоне

Снимка: fest.jazz-plus
Световноизвестният китарист Антонио Форчоне гостува в България за участие в програмата на фестивала „Джаз плюс” с концерти в София на 15 и 16 март, във Варна на 18 март, и в Бургас на 19 март.
На 16 март от 17.00 ч. в „София Лайв Клуб” (в НДК) ще се проведе уъркшоп с Антонио Форчоне. Заявки за участие се приемат на info@jazz-plus.com.
„Форчоне притежава свобода на експресията, която не може да бъде стилово ограничена; може да го потърсите в музикалния магазин под етикета „джаз” или „уърлд” музика, или „акустична” музика ...или просто „гений”, заявява за него Джейн Брейс от „Обзървър”.
Антонио Форчоне разчупва конвенционалните рамки на китарното изпълнение, като вплита африкански, испански и бразилски елементи в своята импровизирана и силно мелодична музика, а неговият необикновен перкусивен подход към китарата произвежда звуци, които никой не е подозирал, че може да се получат от този инструмент – казват за него организаторите на фестивала „Джаз плюс”. Според самия Форчоне, който е работил с музиканти като Чарли Хейдън, Трилок Гурту и Джон Маклафлин, споделянето на опит между музиканти е едно от най-важните неща за израстването на артиста.
Участието на британските музиканти в програмата на феста се осъществява в партньорство с Британския съвет в България по програма „Нови творби, нови публики”.
(По материали на организаторите)
По публикацията работи: Димитрина Кюркчиева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна