Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

25 000 евро в златни кюлчета за лауреати на кинофестивал в Балчик обещава Цанко Василев

Снимка: личен архив
25 000 евро в класически златни инвестиционни кюлчета е наградният фонд на Международния фестивал за късометражно кино „В Двореца” в Балчик.
Фестивалът ще се проведе от 18 до 25 юни и за девета година ще представи съвременните тенденции в световното кино чрез предизвикателната форма на краткия филм.
Четири са състезателните програми, в които Международно жури ще разпредели наградния фонд. В основния конкурс, разделен на международна и българска секция, се състезават непоказвани в България филми. Всички останали могат да участват в състезателната програма за наградата на община Балчик. Традиционни за фестивала са и конкурсите за телевизионен филм, както и за рекламен и музикален клип.
Международният фестивал за късометражно кино „В Двореца” е събитие от национално значение, присъстващо в европейския и световен културен календар. Той се организира в партньорство и с подкрепата на община Балчик, Министерството на културата, Националния филмов център, и ДКИ-КЦ „Двореца”, и е първият и единствен фестивал за късометражно кино в България, финансиран по програми на Европейския съюз.
По публикацията работи: Димитрина Кюркчиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна