Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подробности около предстоящия Elevation фестивал в Разлог

Снимка: Архив
Сигурно сте обърнали внимание на рекламните афиши и клипове, обявяващи раждането на нов фестивал в Разлог – Елевейшън фест, който ще се състои на 24 и 25 юни. Не се съмнявам, че повечето от вас знаят участниците – бих ги нарекла култови: Jamiroquai, Hurts, 30 Seconds to Mars, Stereo MCs, Cyoress Hill, Morcheeba, Delinquent Habits, Dog Eat Dog, Parov Stelar, Gentleman & the Evolution, Der Hunds, Остава, Три О Файв. Новината за участието на Jamiroquai беше обявена още през март тази година по време на Международната конференция за музика на живо в Лондон. Едни от кралете на хип-хопа, легендарните Cypress Hill, пристигат за първи път в България в пълен състав. Cypress Hill са една от най-обичаните хип-хоп групи и ще зарадват българските фенове с всички свои големи хитове. Да ги припомням ли? – Hits from the Bong, Rock Superstar, Tequila Sunrise, както и песните от новия албум Rise Up. Известни са и с невероятнoтo си сценично поведение по време на концерти, продали са над 20 милиона албуми, Cypress Hill вече 25 години са едни от гигантите на съвременната музикална сцена. Гости на фестивала ще бъде и синтпоп дуото от Манчестър „Хъртс” – Тео Хътчкрафт и Адам Андерсън. Другата изненада за публиката е участието на Morcheeba и възможността българските фенове на групата да се насладят отново на нежния и елегантен глас на невероятната Skye Edwards – вокал на групата.
Над 20 изпълнители ще се качат на сцените на Еlevation fest в рамките на два дни. Даде се шанс и на една не толкова популярна българска група да се изяви заедно със световните звезди. Der Hunds са победителите в конкурса за непопулярна българска група. Членове на журито на конкурса бяха българските групи Остава, Три О Файв и други, които също ще се представят на фестивала още първата вечер. Както е прието на много от световните музикални фестивали, които се провеждат извън градска среда, за пълно удобство на феновете ще бъде предварително подготвен от община Разлог къмпинг лагер, а останалите ще могат да ползват квартири и хотели на преференциални цени в курортните градчета. Помислено е и за придвижването до сцените – ще бъдат организирани специални автобусни линии от големите български градове до Разлог и Банско. В рамките на двата дни ще бъде осигурен безплатен превоз от двата курортни града до мястото на събитието. Разположен на площ от 100 дка, фестивалът ще има две сцени, дванайсет бара, места за хранене, зона за забавления, специална платформа за хора с ограничена двигателна способност, търговска зона.
Когато започва нещо ново логично е всеки да се заинтересува от кого се организира. Екипът на фестивала надхвърля 500 човека и се ръководи от Герхард Кампитц – главен продуцент. Продуцирал концерти на имена като Linkin Park, Bon Jovi, Nickelback, Тина Търнър и много други. Той е от Австрия и работи в тази сфера от 18 години. Бил е участник в по-голямата част от фестивалите в Западна Европа и като цяло е един от най-опитните в този бранш.

сряда, 22 юни, от 18.30 часа
По публикацията работи: Маргарита Заберска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени