Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кмет на вересия в село Лудогорци

Или как бакалинът Сервет Ферат от исперихското село Лудогорци обещава да опрости борчовете от 10 хиляди лева вересия на съселяните си, ако го изберат за кмет.
Дали не става въпрос за купуване на гласове запитахме кандидата за кмет на село Лудогорци Сервет Ферат, който отговори:
„Първо искам да кажа, че ние със сегашния кмет на селото Айдул Хюсеин сме в добри отношения и сме от една и съща партия. Ще излезем един срещу друг на изборите, но ще работим и занапред заедно. Вече се видях с хората от селото и те не одобриха тази постъпка. Те не искат опрощение на сметките си. Получава се, че сме ги подкупили, а те искат да работят и да си изплатят дълговете. Също така обещаха да ме подкрепят, защото смятат промяната за нужна. Никога през живота си не съм бил така надъхан. На 37 години съм и търся тази промяна. Тя е належаща, защото има проблеми, които не се решават. Ще участвам и в предварителните избори. Аз по характер съм дисциплиниран, не обичам грешките. Следя очакванията на хората и смятам, че мога да съм полезен.”
Допълва го и сегашният кмет Айдел Хюсеин, който е на тази длъжност вече пети мандат:
„Пет мандата са много време, но в тази криза е трудно да се работи. Постигнахме много. Изпълнихме много обещанията си към избирателите. Трудността в работата на кмета е, че има много нерегламентирани сметища, много дупки по пътищата и др., но пари няма. Бюджетът ни е към община Исперих и те определят какво да ни дават, а ние носим отговорност. Когато научих се предложението на Ферат, изобщо не се притесних, защото аз работя от първия ден за интереса на хората. Подкрепят ме не само от нашата партия ДПС, а и другите хора. Просто ме познават и избират. На избори нещата ще се решат кого ще изберат, но ако партията и хората решат да имат друг кандидат, няма да имам нищо против. В селото живеят над 850 души и те ще решават. На 29 юли ще се проведат частични местни избори и селото ще си издигне кандидат. Това се прави демократично. Не партията издига кандидата, а селото го предлага на партията ДПС. Така само решава кой да го управлява.”
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени