Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Лора от сутрин до вечер” – тази вечер на “Аполония”

Димитър Коцев-Шошо, режисьорът на филма “Лора от сутрин до вечер” гостува по този повод в студиото на “Артефир” в Созопол.
“Надявам се да дойдат повече хора да го зяпат. Довел съм и най-добрата приятелка на Лора – актрисата Ива Гочева. Филмът си заживя своя живот, вече не зависи от нас, хората си го гледат. Изкара единадесет седмици по кината, което беше приятна изненада за нас. Оттук нататък оставихме Лора да е грижа на други. Аз пътувам с нея. Хората се забавляват на филма, но има и странни реакции. В Габрово две дами ми съобщиха, че според тях аз пропагандирам употребата на наркотици, защото главните герои вземат наркотици. Не се сетих как да им отговоря. Писателят Виктор Пелевин казва в такива случаи “Това е все едно да си мислите, че авторът на криминални романи убива хора?!” Колкото до героинята на Ива Гочева ще кажа, че не я мисля за нещастна”. "Това е един много положителен образ” – казва самата Ива Гочева. “Тя се оправя от всеки удар на съдбата и тръгва отново напред. Тя непрекъснато се опитва да бъде по-добра. Това не идва от човек в депресия, а от човек, който търси промяна в себе си.”
Всички образи са много интересни индивидуалности. Книга, сценарии, филм и то за 10 хиляди лева не е лека работа, но Димитър Коцев-Шошо продължава напред. “Аз съм не обнадежден, ами направо съм окрилен и вече съм се разпилял в мечти за още 2-3 проекта. Работата по тях върви. Ще гледам този път да общувам с други сценаристи, за да изляза от собствената си глава, защото там ми стана скучно. Едни харесват повече книгата, други филма, различно е. Аз си ги харесвам и двете. На филма му предстои наесен едно хубаво пътуване в цялата страна по проекта “Пътуващо кино”. Ще ми бъде любопитно да видя каква ще бъде реакцията. Иначе, кандидатствам на няколко фестивала. Човек трябва да опита. Този филм не е от така наречените фестивални филми. Той е комедия и трудно се забелязва на фестивали, така че не си правя илюзии, но съм длъжен да опитам.”
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна