Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културата не трябва да е луксозен аксесоар за политици

След успеха на предизборнитe дебати “Култура & Политика“, проведени за парламентарните избори през 2009 година, Обсерваторията по икономика на културата с подкрепата на Институт “Отворено общество” – София организира серия от предизборни дебати в областта на изкуствата, културните и творческите индустрии, във връзка с предстоящите президентски и местни избори.
Аудиторията на дебата ще включва сдружения, гилдии и професионални съюзи от сферата на културата и изкуствата, представители на работодателите и мениджърите в културата, спонсори, меценати, представители на бизнеса и неправителствения сектор, експерти и изследователи, медии. Поканени са още: Министерството на културата, Комисията по култура, гражданско общество и медии към Народното събрание, Министерството на финансите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на образованието, младежта и науката, Столичната община.
След предизборните обещания, важна за обществото е тяхната реализация, твърдят Диана Андреева, директор на Обсерваторията по икономика на културата, и Розалина Лъскова, програмен директор “Международни програми и проекти”.
За тази цел Обсерваторията по икономика на културата ще предложи на избраните президент и кмет на Столична община в първите месеци на своя мандат да потвърдят политическата си воля чрез подписване на Харти за култура.
Чуйте повече в звуковия файл.
По публикацията работи: Димитрина Кюркчиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени