Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алтернативен студентски празник в петък вечер: Митко Таралежков @ Аларма Пънк Джаз

Радиофестивалът „Аларма Пънк Джаз” ще закрие „Сезон есен-зима 2011” на 9 декември от 20.30 ч. с топъл бургаски... ураган. Триото на ъндърграунд-барда Митко Таралежков (с Бат’ Невен Кидеров на перкусии и Bggz Rubbit – соло китара) идва за втори път този сезон в София – и то специално за „Аларма” – и концертът им в Twins ви дава рядка възможност, особено през последните месеци, да се насладите на нещо истинско, искрено и със свое лице. Oсобено на фона на новата мода напоследък в София да се канят само трибют-банди (понякога и чуждестранни) и да се правят все повече и повече copy/paste концерти, продавани на овчевъзторжената публика за ъндърграунд.

Чисто жанрово – за тези, които не са запознати с творчеството на Таралежков – ако можете по някакъв начин да си представите, че профанизираното у нас звание „поет с китара” може да звучи и гордо и стойностно, то нека наречем Таралежков именно „поет с китара”. Ама не конюнктурен, а истински – от класата на Джъстин Съливан, Юджийн Чадборн, Крейг Биеринг, Яромир Нохавица и Сет Хюбърт-Фаерголция. Таралежков е един от малкото български музиканти, които могат два часа да свирят седнали и именно от тази си позиция да довеждат публиката едва ли не до пого. Публична тайна е, че на концертите му идват повече хора, отколкото на тези на много актуални родни поп-звезди и че само като се каже, че Таралежков ще има концерт, не ви трябват нито прес-рилийзи, нито някакъв друг PR.
В момента – в снежната виелица – Таралежков пътува от Бургас за София за прожекцията на култовия си филм „Лешпер комерс inc.” на голям екран довечера (8 декмври, от 18.30 ч.) в The Egg Bar. Това ще бъде едно своеобразно подгряване на публиката за концерта в петък, след студентския празник, след чалга-партитата и трибют-еднодневките, когато наистина оцелелите ще дойдат в Twins според правилата на естествения подбор. За да послушат малко хардкор-поезия, маскирана с реге, бригадирски акорди и африкански рифове. За да чуят новите пет цигански парчета на Таралежков (засега в тайна дали с ирландски привкус или не). За да си тръгнат с limited edition бутлег на Таралежков. За да се забавляват до безпаметност... Зимата идва във вашия град с „Таралежков Трио”. Или както казва самият той: Студено е, а някак си е хубаво...

По публикацията работи: Цветан Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна