Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Гюзелев: Музиката е това, с което летиш

Снимка: БГНЕС

В памет на Петър Гюзелев на 28-и април от 10,15 часа излъчваме повторение на предаването от 15-и януари 2012-а година.

Нужна е култура, в която да се изгради българинът, да бъдем такива, които да си помагаме взаимно, да спазваме законите. Културата е послание, с което да вървим нагоре. Музиката е това, с което летиш. Не е въпрос само да свириш вкъщи, а има послание и това трябва да се усети за истинския живот.

Бабите и дядовците имат време и спокойно ти обясняват всичко. Тогава за първи път чух и думата "Бог". Гледах как баба ми дълго и мълчаливо седеше на едно място, след като ние децата си бяхме легнали. Минаха години и разбрах, че се е молила на Господ.

Пътят е различен. Важното е да го откриеш и следваш. Четеш и не можеш да повярваш как пишещи хора са приели християнските принципи. Към християнството се обръщат повече хора, когато имат проблеми и не могат сами да ги решат.

И така, през призмата на фантазията и детското любопитство към израстването на малкото човече, за лъкатушещата пътека на живота заедно с композитора и продуцента Петър Гюзелев  в "Повтори фантазията".

В живота си човек има няколко момента, за които винаги си спомня с най-големи подробности. За такива моменти е и нашият разговор.

По публикацията работи: Милена Димова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени