Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският Гришам

Снимка: Архив

Ако искате да прочетете български вариант на Джон Гришам, „Пепел от вестник” на известния политически журналист Евгени Петров, това е точното четиво. Всичко тръгва от един корумпиран съдия и политическа намеса, един независим вестник и България в края на миналия век. Дори и да си спечелил делото, как да възстановиш справедливостта? Любителите на политическия роман ще го прочетат на един дъх, надявайки се да стигнат до отговора на този и още много други въпроси, които задава авторът.    
„Пепел от вестник” ни разкрива безпощадната истина за българската действителност от годините на прехода, за едно общество, тръгнало към пазарната икономика без правила, без морал, с цинизма на политическите задкулисни игри, с безкрайната обвързаност със службите на комунистическата машина и партийните „приятелства”, с корумпирана съдебна система, също заплетена в това плетиво.
Но всичко това в един увлекателен, изпълнен с напрежение разказ за съдбата на един частен вестник, опитващ се да бъде независим, и неговите трима създатели. Как се отразява тази действителност върху тях и върху българската преса?
Евгени Петров - гост в „Какво се случва”.

По публикацията работи: Светлана Тарашоева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени