Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 7-и април от 16 часа "Радиотеатърът" представя "Черна дупка" от Горан Стефановски

Снимка: БГНЕС

Горан Стефановски е едни от най-известните македонски драматурзи. Роден е през 1952 г. в Битоля. Работи като преподавател в Театралната академия в Скопие. Носител на много национални и международни награди. Автор на над 30 пиеси, последните от които са „Касабалкан”, „Вакханалии”, „Оазисът на Мира”, „Сараево”, „Лонг плей”.

„Черна дупка” е написана през 1987 година. В нея са представени напрегнати до крайност, изострени семейни отношения, където всеки един от героите търси и не успява да открие смисъла на живота си. Героите са: майката, чийто съпруг й изневерява; успяващият икономист, който колкото повече успява, толкова по-изоставен и самотен се чувства; уличен гангстер; самоизолирала се от света студентка…

Горан Стефановски съчетава интелигентската драма с плътния натурализъм. Героите му се лутат между абстракцията и нещата от плът и кръв, които им се случват непрестанно.

В постановката участва: Иван Иванов, Таня Шахова, Петя Силянова, Пламена Гетова, Като Паскалева. Режисьор: Петър Дамянов.

По публикацията работи: Теодора Димова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна