Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Талантливите са национално богатство - вярва хореографът Петър Илиев

Сцена от концерта на "Танцова работилница", 2012 година.
Снимка: Архив

Да имаш сетива да забележиш и чуждата дарба, да отвориш сърцето си, за да помогнеш да се развие – това е аристократично присъщо само на истинския талант.
Подсъзнателно приемаме за естествени подобни жестове да се случват някъде далече – в задморски богати страни и по благоволението на щедри меценати.
Но забележителният екип на Фондация „Танцово изкуство - Илиев” демонстрира, че въпреки мащаба, съзидателното усилие е възможно и тук. А младите артисти не са по-малко талантливи.
С лятна покана за танци край морето в 5 различни стила ще се открие за осми път културния проект „Танцова работилница” от 19 до 30 август в Бургас.
Хореографите, които ще водят различните класове са респектиращи имена в съвременното танцово изкуство: Тереза Рут Хауард – класически балет и водещ колумнист в Dance Magazine USA. Крисчън вон Хауард – съвременен танц, джаз. Андреа Бър – хип-хоп Debbie Reynold’s Dance Studios и Monsters of Hip Hop LA. Петър Илиев - характерен танц, хореограф и преподавател Pacific Nortwest Ballet, Сиатъл и Ballet Chicago и движеща творческа сила на „Фондация „Танцово изкуство- Илиев”.
Само за слушателите на Артефир хореографът Петър Илиев сподели интересни подробности за предстоящата работа в отделните майсторски класове, а Розалина Лъскова – изпълнителната директорка на Фондацията зарадва зрителите, че достъпът до събитията и до големия финален спектакъл е свободен.
А въпросът как можеш да видиш балет по радиото, е въпрос не на логика, а и на въображение.

По публикацията работи: Дарина Маринова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени