Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Будилници за съвременни будители

Снимка: Архив

В Деня на народните будители програма „Христо Ботев” на БНР отбелязва своя празник и за 12-и пореден път тази година връчва годишните награди „Златният будилник”. Те се присъждат за всеотдайна работа, будителски дух и духовна подкрепа за националната програма за култура, музика и образование. Носители са журналисти от програмата и хора, свързали с нея професионалната си съдба.
Тази година носители на отличието в различните категории:

За цялостен принос в работата на програмата в областта на образованието е отличена Цвета Шопова.

Мариана Симеонова – за креативността й като дългогодишен редактор и водещ в детските предавания на програмата, за самоотвержеността й като редактор на Националния конкурс за детско литературно творчество „Искри”, за изобретателността й в радиосъстезанието „Светофар”.

Носител на отличие „За  висок професионализъм в областта на музикалното радиотворчество” е Маня Попова.

Дългогодишната радиожурналистка Любка Еленкова получава отличие за цялостен принос в работата на програмата в областта на публицистиката и регионалната тематика.

Наградата за журналистическо предаване получава „Артефир” – „горещото” предаване за култура, изкуство и музика, което се излъчва всеки делничен ден от 12.15 до 15.30 часа.

Наградата за звукорежисьорски екип се връчва на Слави Бошнаков и Илия Тенев.

Международно дружество „Елиас Канети” (Русе) - за ползотворно медийно партньорство в последната година - за няколкото серии съвместни концерти, литературни четения, аудио-визуални пърформанси, осъществени в периода февруари - октомври 2013 в различни клубове и културни центрове в Русе, предоставяне на условията за подвижно студио на „Аларма” за Литературен фестивал „Русе”.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени