Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автосервизите с документ за извършена дейност и гаранции

Снимка: БГНЕС

Идеята за ремонтите на автомобилите да бъдат давани гаранции бавно но сигурно си проправят път. Засега предложенията на браншовите организации в сектора на авторемонтите, подкрепени от депутати от ГЕРБ, са на етап обсъждане. Очаква се обаче скоро окончателните текстове да влязат за обсъждане в парламента.

От автосервизния бранш настояват автосервизите да се регистрират, да издават документ за извършена дейност и гаранции. От дейността на автосервизите зависят редица обществено-заничими неща, например като безопасността на движение. Това каза в интервюто на Надежда Николова председателят на Съюза на автосервизите в София Емил Германов. В София и областта работят около 5000  сервиза, в пловдивска област те са 3500. От тези данни не се знае колко от сервизите работят легално и колко са в сивия сектор. За пример в бургаска област официално регистрираните авто-сервиза са само 60.

В звуковите файлове ще чуете Иван Вълков – депутат от ГЕРБ  и Емил Германов – председател на Съюза на автосервизите в София.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени