Незрящи младежи създадоха радио "Брайл ФМ"

Незрящи младежи от двете училища за деца с увредено зрение в София и Варна направиха свое радио. "Брайл ФМ" е проект по програма "Младежта в действие". Ръководителят Владислав Кацарски обясни в предаването "Хоризонт до обед", че е рано да се каже, че имат радио, но се надява от 1-ви февруари слушателите да могат да го слушат. В направата на радиото са се включили около 15 деца:

На тях им стана интересно впоследствие. В началото го приеха като поредната ученическа инициатива. Тези, които се запалиха, мисля, че могат да превърнат журналистиката в своя професия.

Предстои да бъде подготвена техническата част на радиото, за да може то да се слуша 24 часа в интернет.

Цялото интервю с Владислав Кацарски можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

13 500 са вече регистрираните с двойно гражданство в община Кюстендил

Близо 13 500 са регистрираните с двойно гражданство в община Кюстендил само от Сърбия и Македония към днешна дата, съобщиха от общинската администрация. И от общинската администрация, и от органите и звената, които обслужват кандидатите за двойно гражданство, в Кюстендил коментират, че след задържането на шефа на Държавната агенция за българите в..

публикувано на 13.11.18 в 01:12

В Париж и околностите му забраняват дизеловите автомобили, произведени преди 2000 г.

Париж и околностите му ще се превърнат в зона с ниски въглеродни емисии от идното лято, съобщи Ройтерс. Общинският съвет на Голям Париж обяви, че оттогава ще бъде забранено управлението на дизелови автомобили, произведени преди 31 декември 2000 година, в района, който освен френската столица включва още 79 общини с повече от 5 милиона и 600 хиляди..

публикувано на 13.11.18 в 00:58

Магистрала „Люлин“ бе блокирана повече от час при Даскалово, пътят за Варна - при Добрич, протестите в страната не спират

Перничани , недоволни от поскъпването на горивата и автомобилните застраховки, преградиха с живи вериги автомагистралите „Люлин“ и „Струма“ в района на пътен възел „Даскалово“. Полицията и жандармерията не можаха да попречат на стотиците протестиращи, които скандираха „Оставка!“ и „Българи - юнаци!“ В района се извиха огромни опашки от автомобили...

обновено на 13.11.18 в 00:52

Задържаха заподозрян за убийството в Горна Оряховица

Криминалистите в Горна Оряховица задържаха тази вечер Николай Кънчев, заподозрян за убийството на 45-годишна жена, което беше извършено по особено жесток начин в събота в апартамент в кв. „Пролет“ в железничарския град. 36-годишният Николай Кънчев, който беше обявен за общодържавно издирване, е бил забелязан от полицаите в района на..

публикувано на 12.11.18 в 20:57
Миню Стайков - в средата

Апелативният съд наложи запор на сметки и възбрана над имоти на Миню Стайков

Два месеца след акцията в заводи и офиси на бизнесмена Стайков. Апелативният специализиран съд наложи запор и възбрани на множество имоти, сметки и дружествени дялове на алкохолния бос. Съобщението дойде от специализираната прокуратура, но без подробности за това на каква сума възлизат наложените обезпечителни мерки.  Стайков, който е собственик..

обновено на 12.11.18 в 20:12
Протест на майки на деца с увреждания пред Министерски съвет

Шествие на родители на деца с увреждания блокира движението по ул. "Г.С. Раковски"

Протестът на майките на деца с увреждания прерасна в шествие, което тръгна от площада пред Министерския съвет по булевард "Цар Освободител" и улица "Г. С. Раковски", за да стигне до централата на НФСБ  на ""Г. С. Раковски" 134. Д вижението по улицата бе блокирано за около половин час. Майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни..

обновено на 12.11.18 в 19:59

Хлябът и таксиметровите превози поскъпнаха във Велико Търново

От днес хлябът във Велико Търново е със 17% по-висока цена.   Н ай-масовият хляб във Велико Търново поскъпна с 15 стотинки и вече се продава за 1,05 лева . Това е второ осезаемо увеличение на цената в последните 3 месеца  и, според хлебозаводите в региона, е породено от по-високите цени на горивата и суровината. По-голямата част от..

публикувано на 12.11.18 в 18:52