Eмисия новини
от 13.00 часа

ДАНС проверява Орешарски заради изказването му, че държавни служители ще бъдат уволнявани, ако участват в протести

ДАНС работи по сигнала на правозащитници срещу премиера Пламен Орешарски заради изразеното от него намерение да уволнява държавни служители, обяви главният прокурор Сотир Цацаров и допълни, че сигналът от Асоциацията за европейска интеграция и права на човека е адресиран до него, впоследствие е предаден на Софийската градска прокуратура за проверка, а оттам е препратен на ДАНС. След като се върне, прокуратурата ще се произнесе, каза Цацаров.

Макар да не изключи напълно ново разследване, главният прокурор заяви, че на този етап не вижда причини прокуратурата да проверява евентуална насилствена смърт на Варненския митрополит Кирил. В коментар за изказванията от последните дни, че той е бил убит и че e бил заплашван от Пловдивския митрополит Николай, Цацаров призова:

Нека прокуратурата не се занимава с проблемите на Светата църква като такива. Това не е нейна територия. От там насетне има и един криминален случай. Не можем в този случай да работим със слухове, с това, че някой на някого нещо казал, с това, че някой казал, че друг бил заплашен или с интереси в църквата, за които имам определено мнение, но не е редно да ги коментирам. Ние работим с обективни данни. Работим с факти. Фактите са тези, които Варненската окръжна прокуратура е установила на базата на заключенията от аутопсията. И те също се касаят за удавяне. Дали ще има нова проверка не мога да ви кажа, ще преценя като разговарям отново с варненските колеги.

Още от

Таксито в Шумен поскъпва

публикувано на 22.08.19 в 11:36