Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Димитров: Депутатът Марков не ни се е обаждал да идва при нас

Емил Димитров, депутат от ГЕРБ в предишния парламент, сега от БАСТА, един от потърпевшите от "тефтерчето Златанов" обясни в предаването "Нещо повече", че се надява Комисията за конфликт на интереси да бъде съставена в бъдеще от действащи депутати.

Защото е много по-трудно да манипулираш един депутат, отколкото един чиновник. Грешката на Борисов е, че допусна това да се случи.

Димитров каза, че познава депутата Георги Марков, който днес обяви, че напуска ПГ на ГЕРБ и става независим депутат. 

Нашата партия предупреди за настроенията в ГЕРБ. В никакъв случай не сме агитирали никого и нито депутатът Георги Марков ни е питал дали да напуска, нито ни се е обажадал да пита дали да идва при нас. Казал съм го отдавна, че това ще се случва. Нищо ново. При нас е имало и дискусии, но опитите на Цветанов и Фидосова да подчинят всички, да нямат собствено мнение и да се подчиняват, при нас имаше отпор. Сега надали се чува различно мнение. Ако са критикували Марков заради това, че не е викал "Оставка" на едно събиране с Орешарски, значи нещата съвсем... Не е наша работа вече да коментираме вътрешните неща на други партии. Но бих казал, че докато няма мажоритарно избрани депутати, винаги ще е така.

Чуйте разговора с Емил Димитров от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна