Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов: Групата на ГЕРБ в НС не е заплашена от разпад

Парламентарната група на ГЕРБ не е заплашена от разпад и остава единна. Това заяви в кулоарите на Народното събрание заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод напускането на депутата Георги Марков.

Георги Марков стана първият народен представител от ГЕРБ, който напусна парламентарната си група и стана независим. На въпрос дали Марков е номинация на Цветанов, заместник-председателят на партията заяви: Както и нашият лидер, така също и аз винаги сме отворени за диалога и винаги сме го показвали с ежедневните си срещи, които провеждаме с нашите колеги. До настоящия момент той никога не е изразявал някакви притеснения или някакви оценки, които сега се дават в момента в публичното пространство. 

Цветан Цветанов коментира, че няма нищо укорително в участието на депутата Георги Марков наскоро на форум в Букурещ заедно с премиера Орешарски: Не съм го осъдил, защото не смятам, че мога да бъда в тази роля. Аз смятам, че когато някой отиде в чужбина и има среща с българската общност и се появи премиера на страната, какво очаквате да прави. 

Заместник-председателят на ГЕРБ намекна, че върху Георги Марков може да му е оказван натиск. Би могло да се предположи, защото до вчера по никакъв повод нито с действията си, нито с поведението си, нито с въпросите е загатвал, че има някакви проблеми, също така не сме и усещали, че би могло да се осъществи някакъв натиск, но може само да предполагаме.

По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени