Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Филаделфия" отново силен гост в НХЛ

"Филаделфия" разби с 6:3 като гост "Детройт" в мач от първенството на НХЛ, като Шон Кутирие вкара два гола за победителите и подаде за още два. Гол плюс пас записаха Скот Хартнъл и Мат Рийд, а другите два гола бяха за сметката на Стив Дауни и Клод Жиру.

Гостите от "Филаделфия" показаха невероятна ефективност при играта в числено болшинство и вкараха три гола при три възможности.

С тази победа "Флайърс" са на 4-то място в дивизия "Метрополитен" с 28 точки, на 11 от лидера "Питсбърг". Домакините от "Детройт" са 3-ти в Атлантическата с 35 точки, на 3 от "Бостън".

Давид Дешарне се превърна в най-важната фигура за успеха на "Монреал" след изпълнение на дузпи с 4:3 над "Ню Джърси" като гост.

Той изравни за 3:3 37 секунди преди края на мача, а после вкара и решителната дузпа за успеха на своите. Ларс Елър също вкара в третата част за "Монреал", както и при дузпите. С този успех канадският тим има 37 точки и е 2-ри в Атлантическата дивизия.

"Калгари" разгроми "Финикс" с 4:1, като Марк Джордано и Ти Джей Броуди се отличиха с гол и асистенция. Домакините стартираха трудно през този сезон и все още са на дъното на Тихоокеанската дивизия с 24 точки, на 19 от лидера "Сан Хосе".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени