Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоизложба с животни събира средства за нов кучешки приют в София

Фотоизложба с животни събира средства за нов кучешки приют в София. Изложбата ще може да бъде видяна от днес до 14 декември в галерия Личното пространство на булевард "Витоша". Пред "Хоризонт" Стела Райчева от организацията Animal Rescue, която стопанисва приюта в Богров, обяснява защо се налага намиране на друго място за животните:

Поради едно сложно стечение на обстоятелствата Столична община няма как да продължи договора за наем на приюта, който стопанисваме заедно в Богров. Налага се ние да се изнесем оттам с нашите в момента 360 кучета в края на месеца. Ние събираме парите вече два месеца. Ние сме харесали едно място, което е много подходящо, то е съществуваща вече ферма, която има 3 сгради с плътна ограда, с павиран двор, с разрешителни за животновъден обект. Тъй като се намира на спирка на градския транспорт, струва 210 хил. евро. От тях ние вече сме събрали 152 хил. и продължаваме нататък. Надявам се, че ще успеем.

Стела Райчева изрази надежда, че от Animal Rescue ще успеят да се договорят за отсрочка със собственика на имота, ако не могат да съберат парите навреме.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени