Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Лариса решава през януари съдбата на малката Мария

На 7-и януари съдът в гръцкия град Лариса ще разгледа случая с 4-годишната Мария, намерена в ромски лагер, чиито родители са български роми. Според юристи, запознати със случая, очаква се Мария да бъде осиновена от гръцко семейство. Ромското семейство, при което полицията откри момичето, подаде иск в съда да получи официално родителски права над нея.

Не се очаква прокуратурата да подкрепи искането на семейството, което се намира в предварителния арест с обвинения за похищение на дете и документна измама. В момента Мария е под грижите на специалисти във фондацията "Усмивката на детето" в Атина.

Във връзка с очакваното съдебно решение гръцките медии отново подеха темата. "Та неа" изпрати репортерски екип в българското село Николаево, където се намират родителите и останалите деца от семейството. Според репортажа другите деца не са дадени в приемни семейства и продължават да живеят при мизерни условия.

Очакванията са Мария да бъде осиновена от семейство, което има възможност да й осигури безопасна среда за развитие и контрол на психолози.

По публикацията работи: Катя Пеева - кор. на БНР в Солун
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!