Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2014 година вече властва в Източна Азия

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Нова Зеландия беше една от първите държави в света, която посрещна 2014 година. Жителите и гостите на Окланд приветстваха новата година с фойерверки от 328-метровата Скай Тауър - най-високата сграда в южното полукълбо.

Австралийският град Сидни беше един от първите мегаполиси, който посрещна новата година с пищно светлинно шоу. Зрелището на моста Харбър бридж привлече над милион и половина зрители. За първи път от повече от 10 години насам огромни многоцветни струи от фойерверки изригнаха и в подножието на емблематичната за града сграда на операта.

Зарята, за която бяха похарчени над 6 милиона австралийски долара, изписа в небето над пристанището на Сидни пищни, многоцветни кълба и фонтани. Автор на тазгодишното шоу беше Редж Момбаса, добре познат със своите дизайни на облекла за сърфисти. Неговият символ беше постоянно представен на самия мост, той е око, което се променяше непрекъснато по време на цялата заря.

Българите в Австралия отново се събраха за празника на отрупани с много ястия новогодишни трапези и посрещнаха първите мигове от новата година с много музика и танци, сега посрещнахме новата година. Всички австралийци, ако не бяха на фойрверките, празнуваха на барбекю или на плаж през целия ден.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени