Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: Алтернативната листа на АБВ работи за Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС


На въпрос за процесите в лявото политическо пространство и конкретно за решението на Ивайло Калфин да бъде водач на алтернативна листа на предстоящите евроизбори, заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова каза в предаването "Преди всички", че от този процес ще се възползва единствено Бойко Борисов:

Няма как да скрия, че е болезнено хора, с които си работил и си защитавал каузи и политики, да имат такова поведение. Мисля, че може да преосмислят своето поведение. Регистрацията на алтернативни листи буквално работи за Бойко Борисов. Ако Калфин не влезе в Европарламента, на практика ще отнеме един ляв евродепутат.

Относно Изборния кодекс и възможно ли е да бъдат проведени изборите за ЕП по старите правила, Мая Манолова изтъкна, че промените са малко, но съществени и новият документ ще бъде готов до 20-25 февруари:
Хората очакват реални промени в изборните правила, включително да ги стимулира да гласуват. Да има консенсус между политическите сили. Най-страшното е изборите да се проведат по кодекса "Фидосова".  В новия проект са залегнали всички предложения на неправителствените организации.

За позицията по казуса "Сидеров" и искането на имунитета му, Манолова каза, че ще гласуват според фактите и доказателствата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени