Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плащанията за общините по ОП "Околна среда" се правят от бюджета

Спирането на средствата по Оперативна програма "Околна среда" от Брюксел не спира плащанията по проектите на общините, съобщи в Бяла Спиридон Александров - ръководител на управляващия орган на оперативна програма "Околна среда". 

В момента плащанията са поети от държавния бюджет. В Европейската комисия има два сертификата, които чакат за възстановяване, и които ще бъдат възстановени веднага, след като ние предприемем корективните мерки в резултат на спирането. Така че тези средства ще бъдат възстановени на държавата. На предстояща пресконференция ще бъде огласено какво е избраното решение, така че да не допуснем грешна стъпка в нашите действия и да може всичко да завърши по най-благоприятния начин, не само за държавата, но и за общините, и за всички, намиращи се на територията на страната. 

Александров не уточни избрания компромисен вариант, но според него най-доброто на ситуацията със спрените пари е това, че имаме готови проекти за следващия програмен период на стойност близо 1 милиард лева. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна