Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първанов обвини БСП в мракобесничество

| обновено на 29.01.14 в 15:32
Снимка: БГНЕС
Като мракобесническо решение на "Позитано" определи Георги Първанов вчерашното решение на изпълнителното бюро на БСП, че социалистите от кръга АБВ според устава на БСП са се самоизключили.

Лидерът на инициативата АБВ Георги Първанов коментира, че в устава на БСП понятие "самоизключване" няма:

Националният съвет не присъства като орган с правомощия по частта партийно положение на член от партията. Националният съвет може да ни извади от състава си, но не да ни изключи от партията. Бих искал коректно да предупредя "Позитано", че ще вкарат Националния съвет наистина в един грях с вземането на нелегитимно решение. Превръщането на Националния съвет в другарски съд, в революционен трибунал, в инквизиция е просто израз на страх и слабост тресе "Позитано". Това е единственото обяснение за тяхното поведение.

Според Първанов ще бъде нелепо и смешно да обявиш няколко хиляди членове на БСП за самоизключили се, които подкрепят с подписка проекта АБВ. По повод очакваното решение на Националния съвет за  прекратяване на членството му в партията, Първанов заяви, че няма да съди БСП. Той изрази и подкрепата си за правителството на Орешарски и че то ще изкара до края мандата си.

Такива неща се случват във време, когато държвата има нужда от силна левица, но трябва да се каже истината за страната и кой може да изведе държавата по правия път. Ще дам всичко от себе си през следващите месеци, за да може Борисов и ГЕРБ да останат извън властта. Това е нашият основен опонент, потвърди отново Първанов.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна