Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората в селата посрещат акцията срещу битовата престъпност със смесени чувства

| обновено на 10.02.14 в 11:49
Снимка: Ива Антонова

В малките населени места с най-много кражби  влизат допълнителни екипи на пътна полиция и жандармерията . Едно от тези места е врачанското село Малорад.

От години заради масовите кражби хората в село Малорад живеят в ужас и тормоз: Страх ни е. Тука всяка сутрин, като станеме, първо отиваме да огледаме. Като хванат и ти откраднат кокошките, ярето, покъщнината, ти какво правиш после? Къде отиваме? Като сме трима безработни с една заплата. На мене ми откраднаха юница, готова да се отели, магарица, други работи. И нищо. Неизвестен извършител и край.



Село Малорад е едно от населените места, където ще се прилагат мерките на МВР за ограничаване на битовата престъпност. Част от тях припомни комисар Иван Кирилов - директор на Врачанската полиция: Допълнителни патрули. Колегите от жандармерията, по нареждане на министъра и главния секретар, ще дойдат и те да помагат. Сега ще говорим за видеонаблюдение, допълнително ще се започнат масирани проверки по пунктовете за черни и цветни метали.

Съвместната акция на полицията и жандармерията беше посрещната от хората на прочулото се с многобройните кражби плевенско село Мечка и с надежда, и с недоверие. 



И Областната дирекция на МВР в Шумен се включва в специализираната полицейска операция, като изпраща служители на криминалната полиция към екипите в малките населени места. Битовата престъпност в Шуменска област не е от най-високите в страната и бележи пад. От началото на годината до момента има регистрирани 55 случая на кражби, като за същия период на миналата година броят им е бил 94. 

Шест екипа от по трима жандармеристи и полицаи от днес започват да охраняват денонощно малките населени места с по-висока битова престъпност във врачанските общини Борован, Бяла Слатина, Козлодуй и Роман. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени