Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Недялков завърши 10-ти на Световното за юноши в Бранденбург

Състезателят на спортен клуб по кану каяк "Ванто" Видин Борис Недялков представи повече от достойно България на финалите на Световното първенство за юноши в Бранденбург, Германия, като постигна 10-то място в света. Това съобщи за РАДИО ВИДИН неговият баща Валери Недялков.

В надпреварата взеха участие 45 състезатели, разпределени в пет квалификационни серии. Първите петима се класират за полуфинали, като първите трима отиват на А-финал, а останалите двама в Б-финал.

"Боби участва в тежък полуфинал на едноместен каяк, 1000 метра, където трябваше да мери сили със световния шампион Йозеф Доста от Чехия"- уточни Валери Недялков. Нашето момче завърши четвърти, а в Б-финала стана първи, с 3 секунди пред втория в класирането. Постижение, което му отреди 10-то място в общото класиране на Световното първенство за юноши.

На четровка каяк, 1000 метра, Боби Недялков- заедно с състезателите на клуб "Тракия" Пловдив - Пламен Димитров и Николай Костов и състезателя на ЦСКА Станислав Димитров, станаха втори.

Какво предстои- от 23 до 26 септемрви тази година СК "Ванто" ще вземе участие в Републиканското първенство за мъже, а две седмици по-късно предстои и регатата "Никола Велев", която е и контрола за националния отбор. Седмица по-късно е последното за сезона състезание в Оршова, Румъния. Настоящият състезателен сезон приключва в средата на октомрви.

"Състезателите ще си починат една-две седмици. А в началото на ноември започваме подготовката за новия сезон. Голямата амбиция на Боби е участие на Олимпиадата в Бразилия през 2016 година", обобщи Валери Недялков.

И ние- от екипа на РАДИО ВИДИН, му пожелаваме успех!

Припомяме, че преди месец на Европейското първенсто в Загреб Борис Недялков стана седми на каяк едноместен, 1000 метра, а заедно със състезателите на клуб "Тракия" Пловдив - Пламен Димитров и Николай Костов, и състезателя на ЦСКА Станислав Димитров, завоюваха шесто място в дисциплината четворка каяк, 1000 метра.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени