Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България - Уелс 1:2

Юношите до 19 години на Уелс взеха сладък реванш над връстниците си от България в приятелски контролен мач, игран пред около 500 зрители на стадион "Христо Ботев" във Враца.
 
В първата среща "лъвовете" биха с 2:0, но във Враца паднаха от "драконите" с 1:2, като гостите вкараха победния гол 2 минути преди последния съдийски сигнал на рефера Никола Попов.
 
Двата тима представиха малко значими неща преди почивката, когато за българите играха предимно резервите в състава, реден от селекционера Атанас Атанасов-Орела. В 29-та мин. за игра с ръка в наказтелното поле бе отсъдена дузпа за гостите, която Джеймс Ловъридж превърна в гол за 0:1. От първото полувреме ще се запомнят две възможности за гол, открили се пред Том Абаджиев, но вратарят на Уелс Джонатан Бонд отрази опасностите.
 
През втората част за "лъвовете" заиграха шестима нови футболисти и домакините бързо изравниха резултата. Това стана от дузпа, отсъдена за игра с ръка в пеналта на гостите. В 48-та мин. от бялата точка Румен Руменов вкара за 1:1. В следващите 30 минути българите доминираха, но не успяха да вкарат втори гол. Веднъж Пенк от "драконите" можеше да си вкара гол, а и Гочев отблизо би над вратата. В заключителните минути Уелс започна да атакува по-смислено. Вратарят Деян Вълков парира 4 опасни шута към вратата си, но беше безсилен в 88-та мин. да спре голмайстора Ричард Пеникет, който оформи крайното 1:2.
 
 
 
 
В българската селекция се откроиха имената на юноши на "Левски", "Литекс", "Славия" и "Черноморец", както и състезатели на "Цървена звезда"-Николай Ботев, на "Нюрнберг"-Том Абаджиев и на "Нотингам Форест"-Димитър Евтимов.
 
На трибуните във Враца бяха куп мениджъри. Иван Вуцов зае място във ВИП ложата и седна до друга легенда на "Левски"- Павел Панов. Сред скаутите бе и бившият любимец на червената агитка Методи Деянов.
По публикацията работи: Жоро Александров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени