Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов Мемориал на спортната слава във Видин

"Тази сутрин монтирахме новия Мемориал на спортната слава пред спортната зала "Фестивална" във Видин", каза за РАДИО ВИДИН Стефан Илиев, заслужил майстор на спорта по гребане и управител на ОП "Спортни имоти" Видин.

"Махнахме преди два-три дни стария, защото в него нямаше как да нанесем допълнително имена, а много бяха ощетените хора. Затова преценихме, че трябва да има нов, по-голям мемориал. Новата плоча на паметника е от гранит и на нея са изписани 45 имена на заслужили спортни деятели, допринесли с успехите си за популяризирането на Видин.
 
 
 
Новият мемориал е с три метра дължина, на 1.5 метра височина, с тегло около тон и 400 килограма. На челната страна на плочата има оставено място за още около 15 нови имена. Място има и на гърба", уточни Стефан Илиев и допълни, че предстои и облагородяване на терена около паметника.
"Много хора задаваха въпроса защо махаме паметника и какво предстои. Затова избързахме моментално на другия ден да сложим новия, за да не се притесняват най-вече тези, имената на чиито близки стояха на стария мемориал. Аз съм категоричен, че трябва да се отдава почит на хората, които дълго време са се грижили за спорта в нашия град", обобщи Стефан Илиев.
По публикацията работи: Катя Борисова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна