Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътят на бойните изкуства- път към себе си

Над 400 видинчани изгледаха демонстративните срещи на възпитаниците на спортните клубове по "Борба, самбо, джудо" и "Клуба по бойни изкуства" Видин. На импровизирана сцена до "Телеграф капия" младите спортисти, водени от своите треньори Вартан Папикян, Милен Милчев и Габриела Кирилова, сътвориха впечатляващ спектакъл за многобройната публика.

"Клубът по бойни изкуства" има спечелени над 70 медала, а състезателите на СК "Борба, самбо, джудо" са донесли на България редица балкански, европейски и световни титли. По оригинален и зрелищен начин настоящите и бъдещите шампиони от двата клуба демонстрираха техники от карате, самбо, бойно самбо и джудо в двустранни срещи. В края на шоуто, изненадващо за всички и без да е предвидено в сценария, един срещу друг на тепиха застанаха братя Милчеви, които показаха своята висока класа и професионализъм на достойния финал на спортния празник.

"Пътят на бойните изкуства е път към себе си", каза за РАДИО ВИДИН треньорът на "Клуба по бойни изкуства" Вартан Папикян.
"Вълнението по време на състезание, както и при демонстративните срещи въздейства много силно върху все повече ученици, което дава надежда за бъдещото развитие на видинския спорт", категоричен бе и старши треньорът на Спортен клуб "Борба, самбо, джудо" Пламен Петров.
По публикацията работи: Милен Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна