Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Джамбазки начело на "Ботев" Враца

Атанас Джамбазки е новият старши-треньор на врачанския "Ботев". Ръководството на тима представи футболния специалист на специална пресконференция. Заедно с Джамбазки в треньорския щаб влиза и Георги Станков, брат на някогашния наставник на ЦСКА Александър Станков.

 
"От досегашните помощници на подалия оставка старши-треньор Сашо Ангелов, остават Светлин Симеонов-Пинчера и Илия Вълов, който ще се занимава с вратарите. Тодор Гарев вече няма да е част от треньорския екип, като ще му бъде предложена друга работа в клуба", обяви Чавдар Атанасов- президент на ОФК "Ботев".
"Когато ние, като ръководство, поехме нещата в "Ботев", си поставихме два приоритета- влизането на отбора в "А" група и утвърждаването му. Както се вижда, изпълнихме първия ангажимент, а тъй като нещата около втория не вървят добре, направихме промени. Сашо Ангелов не се справи като старши-треньор, затова смяната му е повече от логична", обясни промените в спортно-техническото ръководство Чавдар Атанасов. Шефът на "Ботев" обеща, че новакът в елита няма да изпадне и че ръководството ще направи всичко по силите си, за да постигне тази цел.

Атанас Джамбазки обяви, че е наясно с предизвикателствата, които го очакват във Враца. "Не съм се запознал още с възможностите на футболистите, но гледах в интернет последния мач срещу "Монтана". Мисля, че играчите не дадоха максимума от себе си", обяви новият наставник на врачани. Той допълни, че до следващия мач- на 19 септемви срещу "Миньор", няма да иска контроли, а ще изпита всеки от играчите в интензивни тренировки.

"Не мога да обещая чудеса. Идвам, за да извадя "Ботев" от кризата, в която се намира. Очакват ни 10 мача до края на сезона, от които трябва да спечелим максимума, за да сме спокойни през зимната пауза", допълни още Джамбазки.
След пресконференцията той се срещна с тартора на врачанската агитка Георги Даскалов-Жоро Павето. Феновете обещаха пълната си подкрепа за новия наставник.
.................

Атанас Джамбазки е бивш български футболист, треньор, в кариерата си той е водил отборите на ПФК Славия (София), Локомотив (Стара Загора), ПФК Спартак (Варна) и ПФК Спортист (Своге).
Роден е на 4 юли 1969 г. в София. За последно беше старши треньор на ПФК "Монтана", но напусна през юни 2011-а.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени