Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" с точка от "Академик"

В нервен мач ОФК "Бдин" завърши наравно 1 на 1 с "Академик" в София в мач, игран на стадион "Българска армия", съобщиха от пресслужбата на видинския тим.
Видинчани бяха по- добрия отбор, въпреки че играха с човек по-малко повече от 30 минути, и заслужено спечелиха точката.

Домакините откриха резултата с гол в 43-та минута на Никола Радулович. Голът падна след удар на Алек Манолов, който Станислав Антонов изби, а топката попадна в Петко Петков, който би отново, но Антонов пак спаси. След това избитата от вратаря топка попадна в непокрития Никола Радулович, който отбеляза.

На снимката: Борислав Борисов
Видинчани се върнаха в мача с гол на Борислав Борисов в 50-та минута. Борисов бе изведен с хубав пас от Любомир Иванов и с техничен удар изравни. Бдинци останаха с човек по- малко, след като в 57-та минута с пресилен директен червен картон бе изгонен Цветан Зарев. В 78-та минута и домакините останаха с 10 души, след като Борислав Николов получи втори жълт картон. Мощна агитка от видинлии пък подкрепяше любимците си на мача в София. Парадоксално в целия кръг всички мачове завършиха наравно и така всеки отбор прибави по точка към актива си- ОФК "Бдин" е на 5 позиция с 9 точки, а пред тях са "Спортист" Своге с 13 т., "Пирин" Гоце Делчев- 11 т., "Чавдар" Бяла Слатина- 10 и "Академик" София също с 10 точки актив. В следващия кръг ОФК "Бдин" е домакин на "Малеш" Микрево.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна