Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без гол в мача "Ботев" Враца - "Миньор" Перник

Врачанският "Ботев" и "Миньор" /Перник/ завършиха 0:0 в последния мач от 6-ия кръг на елитната ни футболна дивизия. Това беше първата точка за домакините след 4 поредни загуби и може да се определи като частичен успех при дебюта на новия старши-треньор Атанас Джамбазки.

След мача, на който дойдоха повече от 4 000 зрители, наставникът припомни, че не е магьосник и не може да промени играчите за няколко дни. "Това са футболистите на "Ботев"- ще трябва малко повече търпение към тях. Колкото повече точки спечелим преди зимната пауза, толкова по-спокойни ще започнем пролетния полусезон", категоричен беше Джамбазки. 

На снимката: Бранимир Костадинов
 
Мачът започна с традиционния домакински натиск, като чак в 17-та минута след меле пред вратаря на "чуковете" Иван Чворович, врачани можеха да открият резултата, но Бранимир Костадинов и Симеон Мечев не успяха да отправят удар. Перничани отвърнаха с контри, при които в 31-та минута Въндев можеше да накаже грешка на Росен Ванков, но нападателят би край вратата. При ответната атака Костадинов направи пропуска на мача- той беше изведен сам срещу вратаря на гостите от Данчев, но вместо да бие в мрежата, нападателят се спъна в топката и провали акцията.

 
След почивката не се случи нищо интересно на терена, като головите възможности се брояха на пръсти. Отчаяният щурм на домакините остави резервата Коконов три пъти на стрелкови позиции в последните минути, но нападателят не успя да вкара заветния гол.

Ботев: Цветковски, Динчев, Ванков, Ковачев, Дениран, Данчев, Мечев /46 Коконов/, Чалъков /70 Валериев/, Ценовски, Николов /75 Ненем/ и Костадинов.
Миньор: Чворович, Михов /23 Божиков/, Христозов, Стойчев, Василев, Стоянов, Траянов, Въндев /71 Илиев/, Марков, Джилио, Брахими /46 Тодоров/.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени