Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Костов, президент на "Локомотив 1929" Мездра: Нямам обяснение кой, как и защо е наредил да ни бъдат отнети три точки

ФИФА санкционира досегашния лидер в класирането на Северозападната "В" аматьорска група "Локомотив" (Мездра). От актива на "железничарите" са отнети три точки. Информацията беше потвърдена от зоналния съвет на Българския футболен съюз. Причината за наказателната мярка са неизчистени задължения от страна на клуба в размер на почти милион лева. От централата предупредиха клуба още през лятото, но "железничарите" не предприеха никакви действия за изчистване на задълженията, натрупани от предишното ръководство, начело с Георги Бачев. При новата ситуация "Спартак" (Плвен) излезе на първо място във временното класиране с 25 точки. Само с един пункт по-малко имат мездренчани след изиграването на срещите от 9-ия кръг в аматьорската дивизия.

"Това е безпрецедентен случай в историята на футболния клуб. На базата на едно писмо до Зоналният съвет на футболния съюз във Велико Търново ни се отнемат три точки и то без никакво обяснение", каза за радио Видин президентът на потърпевшия клуб Ивайло Костов. По думите му до този момент не е получено официално обяснение защо, как и кой е наредил да ни бъдат отнети три точки. Президентът на "Локо" Мездра каза още, че е отправено официално запитване до централата на БФС. "Нека изчакаме, и да видим какъв ще е техният отговор", коментира ситуацията Костов.

Всичко около казуса в звуковия файл.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени