Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

202- сантиметров център ще подсили Видабаскет

 
202- сантиметровият център на младежкия тим на Левски Юлий Арабаджийскище играе с двоен лиценз и ще подсили "Видабаскет" в първенството на мъжката ни "А" - група по баскетбол, съобщиха от ръководството на клуба.
 
Младият състезател е роден в Пловдив на 01.07.1993 г. и е син на баскетболната емблема на града под тепетата Милко Арабаджийски, който с екипа на Академик, ЦСКА и националния отбор остави незабравими спомени у няколко поколения. Любителите на баскетболната игра във Видин още помнят силните му изяви в зала "Фестивална" и тук в крайдунавския град Мильо Арабаджийски има много приятели, като един от тях е градската легенда Гондо Халефа.

       Юлий Арабаджийски
Арабаджийски младши бе посрещнат приятелски от състезатели и ръководство, бързо се адаптира в отбора: "Надявам се да допринеса за постигането на целите на Видабаскет през този сезон, да играя добре и да се развивам като баскетболист. Конкуренцията във втората мъжка група е много голяма, играе се всяка седмица и заедно с мачовете от младежката лига ще натрупам голям игрови опит, което е шанс за мен да вървя напред. Благодаря на видинския клуб за доверието и затова, че вече съм част от отбора. Залата и условията са перфектни, колектива също. Ще положа усилия и ще дам максимума от себе си и на двата фронта в тозгодишния шампионат на страната. Още един път благодаря за топлото посрещане", каза младият център.

Юлий Арабаджийски започва да играе баскетбол от първи клас, а първите уроци естестено му дава неговия баща. Преминава през Академик-Пловдив, кадетите на Сити Юнивърсити-Правец, а последните 3 години е в юношеския тим на БК "Левски". През сезон 2010-2011 с двоен лиценз е играл и за мъжете на "Чавдар"-Троян.
Арабаджийски вече тренира с отбора и се готви за гостуването на БК "Шумен" утре в първия кръг от шампионата.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени