Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" победи шампиона "Дунав 2007" Русе

"Отборът на "Видабаскет" взе дербито с "Дунав 2007" Русе и нанесе първото поражение на шампионите от година и половина насам"- съобщи за РАДИО ВИДИН изпълнителният директор на видинския баскет клуб Росен Ракаджиев. Серията от 24 поредни победи на русенци започна във видинската спортна зала "Фестивална", когато в турнира за Купата на БФБ през през април на 2010 година "Дунав 2007" Русе победи "Берое" Стара Загора. Края на серията сложиха видинчани- в първия мач пред своя публика, във втория кръг от Държавното първенство при мъжете в група "А". Момчетата на Николай Колев победиха гостите от Русе с 87:80 и записаха втори пореден успех в тазгодишния шампионат.
"Искам първо да поздравя момчетата- те се бориха мъжки и успяха да победят един корав съперник. Отборът претърпя първа загуба от нас след дълга победна серия- само по себе си това трябва да ни радва. Разбира се, може още много да се желае. Но като се има предвид, че реално започнахме подготовка за първенството на 1 октомври, че една част от момчетата не тренират тук, ясно е, че още не може в отбора да се постигне такава спойка, каквато имаше в края на миналия сезон, когато станахме бронзови медалисти в турнира за Купата на БФБ. Да, имаме много работа, но момчетата са млади, перспективни, ще се развиват и основата на отбора е от видинлии- това ме радва най-много"- коментира след мача старши треньорът Николай Колев.
 
"Нашите момчета имат големи баскетболни сърца! Сърдечно им благодаря за това, което направиха в този мач! Вярната видинска публика изгледа един интересен и равностоен двубой, в който "Видабаскет" след силни начални минути на капитана Юлиян Колев взе първата част само с точка преднина 26:25.
Видинчани продължиха да диктуват играта и през вторите 10 минути, в които се разигра Кристиян Борисов. С неговите 11 точки за частта "Видабаскет" се оттегли спокойно на полувремето при резултат 46:38. "Дунав 2007" Русе се държаха в мача най-вече благодарение на двама свои състезатели- Николай Николов и Ивайло Касабов. След почивката играта бе абсолютно равностойна. "Видабаскет" заслужено победи и за пореден път зарадва феновете си. Кристиян Борисов бе над всички за домакините с 22 точки и 10 завършващи подавания. Бойко Пангаров се включи със 16 точки, Тодор Колев и Юлиян Колев вкараха по 15, а Теодор Киров добави 10"- коментира Росен Ракаджиев.

За русенци Ивайло Касабов завърши с актив от 35 точки, 9 борби и 6 асистенции, което го направи най-полезен състезател в срещата. Съотборникът му Николай Николов завърши със 17 точки и 9 борби, а Георги Минков добави 11.

В следващия кръг "Видабаскет" гостува на "Балкан" Ботевград, а "Дунав 2007" Русе приема у дома "Академик" Пловдив.
По публикацията работи: Ваня Минева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени