Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионски стипендии за видински гребци

Шампионски стипендии за високи спортни резултати получиха десетокласниците от видинското училище "П. Р. Славейков" Калоян Ангелов, Николай Милев и Радослав Алексиев. Момчетата са състезатели по кану-каяк в СК "Ванто" и републикански шампиони за изминалия състезателен сезон.
 
 
Стипендиите, в размер на 50% от минималната работна заплата, се дават по наредба на МС и след предложение от Община Видин. Първото плащане стана на специално тържество, организирано от училището, в което учат шампионите. Те получиха парите си от секретаря на Община Видин Орлин Василев.

Младите видински спортни надежди получиха поздравления от учители, треньори, връстници, съотборници. На празника бяха и родителите им. Много успехи и занапред им пожела старши експертът по физическо възпитание в Регионалния инспекторат по образованието във Видин Евгени Генов, който също е бивш състезател и треньор по каяк.
 
 
 
 
"Няма по-силно лекарство срещу съвременните пороци от спорта"- каза управителят на Общинското предприятие "Спортни имоти" и треньор в СК "Ванто" Стефан Илиев. Той запозна присъстващите с историята на видинския кану-каяк.

"Това е един спорт, който стъпва на здрава основа, има настояще, ще има и бъдеще"- сигурен е Стефан Илиев.
По публикацията работи: Десислава Андреева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени