Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади футболисти от Враца на турнир във Франция

Младите футболисти от детско-юношеската школа на "Ботев" Враца получиха поредно признание зад граница. Гарнитури, подготвяни от треньора Иван Георгиев-Саки, бяха поканени за участие в международен турнир във френския град Паерпинян, който наподобява мини-световно първенство по футбол. България ще бъде представена в две възрасти от 4 отбора, като два от тях при родените 1999-2000 г. ще бъдат с екипите на врачанския клуб. В едната команда на Саки ще се включат състезатели на козлодуйския „Ботев”, а в другата - врачани. Столични клубове пък съставят формациите при 14-годишните.
 
Турнирът ще премине от 26 до 28 май в град Перпинян, който е близо до границата с Испания и е само на 180 км от Барселона. Засега сигурни участници са тим от школата на каталунския гранд и сборни отбори от Сенегал, Алжир, Русия, Румъния, Украйна, Хърватия, Италия и Германия. Домакините поемат разходите по престоя и храната на футболистите. Врачани ще платят само задължителните застраховки и пътуването до южния френски град, като сумата за дете е 250 евро.
 
Поканата към малките "ботевци" чрез международния отдел на БФС не е случайна. Възпитаниците на Иван Георгиев направиха впечатляващи гастроли на предишните турнири в Роняк и Женева, откъдето се върнаха с купи и индивидуални отличия. Миналогодишният им воаяж във Франция пък беше подпомогнат от национала Мартин Петров, който оборудва младите таланти от школата на родния си клуб с маркова екипировка.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени