Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В подкрепа на Стенли

Тази вечер в 19:19 часа стотици жители на Монтана ще се съберат на централния площад "Жеравица", за да напишат най-дългото писмо до своя съгражданин Стилиян Петров. Проявата е организирана от спортни журналисти. Разбира се и всеки желаещ ще може да дойде на площада, като по този начин ще подкрепи капитана на българския национален отбор по футбол в борбата му с тежката болест.

Върху широка лента, дълга 19 метра, всеки ще напише своето послание до футболиста. С предимство ще се ползват неговите приятели, учениците от спортното училище, което той е завършил, футболистите и баскетболистите от града.

В 19 часа и 19 минути фенове ще се съберат на Националния стадион "Васил Левски" в сектор "В"също за да подкрепят Стенли. Събитието ще започне с бурни аплодисменти. В рамките на 19 минути ще се веят знамена, показват транспаранти и ще се скандира името на Стилиян Петров.

По време на предстоящия днес мач между отборите на Монтана и Литекс играчите ще облекат тениски с номер 19 - номерът на Стилиян Петров в Астън Вила. По този начин Монтана се включва в националната акция "България подкрепя Стилиян".
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!