Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Една благородна кауза в името на волейбола!

Волейболен благотворителен мач с участието на девойките от СОУ "Цар Симеон Велики" ще се проведе тази събота, 21 април, във видинската спортна зала "Фестивална". Публиката ще може да види най-добрите волейболистки на България в тази възрастова група- нашите спечелиха златото в големия финал на Ученическите игри през 2011 година и така получиха правото и честта да участват в Световните ученически състезания в Тулон, Франция. Мачът започва в 18.30 часа.

Момичетата ще се разделят на два отбора. Освен спортната среща, в залата ще има изпълнения на музикални и танцови състави и още много и много приятни изненади за видинската публика.

"Трудно е, с оглед на финансовото състояние на общината и на нашето училище. До момента са събрани около 5200 лева, които обаче не са достатъчни за участието ни и престоя по време на финалите. Нужни са още толкова средства. Затова поехме нещата в свои ръце и се ндяваме на приятелите си, обществеността в града и на всеки, които би желал да помогне за осъществяването на мечтата ни", казва Цецка Ивайлова, която е един от главните инициатори на спортното шоу. Цецка е състезателка от волейболния отбор, който ще пътува за Франция, учи в 10 клас в СОУ "Цар Симеон Велики" и тренира волейбол от пет години. С отбора на своето училище тя е трикратен републикански шампион.

"Следим какво се случва в интернет с нашите конкуренти и водим активна подготовка за срещите през юни. Ако всичко е наред, ще пътуваме за Франция в началото на юни. Благодаря на всички, които купиха от нашите картини и снимки от изложбата ни в края на миналата година, благодаря и на Младежкия парламент, които организираха парти"- казва още Цецка.

"Момичетата играят със сърце и са добри в това, което правят, затова и ги подкрепяме и вярваме в тях", каза в тяхна подкрепа Петър Пламенов, ученик от ГПЧЕ "Йордан Радичков".

Нека бъдем част от тази идея!
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени