Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Герасимов, след загубата на "Бдин" Видин с 1:2 от "Пирин" Гоце Делчев: Циркаджийска история! Съдията е престъпник!

Отборът на "Пирин" Гоце Делчев спечели "мача на сезона". Неврокопчани се наложиха с 2:1 над "Бдин" Видин и на практика изхвърлиха видинчани от битката за първите две места в Западната "Б" група. С успеха "Пирин" остава на върха в класирането.

В 5 минута Петър Лазаров центрира отляво и Георги Каранейчев с глава прехвърли Кючуков след груба грешка в защитата на "Бдин". Само шест минути по-късно преднината на домакините бе удвоена. Григор Георгиев бе изведен отлично сам срещу Кючуков, преодоля го и прати топката в мрежата. До края на първата част гостите се опитаха да се върнат в мача, но така и не успяха. Тимонов опита два удара, които не дадоха резултат. В 45-ата минута Димиров изведе Григор Георгиев сам срещу Кючуков, но нападателя не успя да прати топката в мрежата.

След почивката натискът на "Бдин" даде резултат в 61-ата минута, когато Явор Въндев с глава върна едно попадение. В 75 минута Въндев получи втория си жълт картон в мача и "Бдин" остана с 10 души. Това до голяма степен реши мача. Видинчани останаха много недоволни от съдийството.

След мача Димитър Герасимов заяви: "До колкото бях информиран от момчетата, още от началото на седмицата върху тях е налаган ежедневен тормоз. Заплахи, SMS-и, срещи. Какво да си мисля, ако това продължава вски път. Виждате, момчетата тръгнаха да играят, свирят се засади, картони. Циркаджийска история! Обръщахме мача, съдията е абсолютен престъпник. Това е поредният смешник от нашето първенство. Срамота е да се говори на тази тема. Всички са в този цирк. Допуснахме два елементарни гола при положение, че имаме доста контузени. Видяхте опита за обрат до къде доведе. Тряваше да бъде спрян нашия отбор, еми, спряха го! Алармирали сме прокуратурата".

Яков Папарков, старши треньор на "Пирин" Гоце Делчев: "Постигнахме изключително важна победа в много важен мач. Интригата се запазва. Има още четири мача до края на първенството. Сега изцяло трябва да се концентрираме в следващия мач със "Спортист" Своге.

Западна "Б" група, 23 кръг:

1. Банско - Сливнишки герой 1:0
2. Пирин (Гоце Делчев) - Бдин (Видин) 2:1
3. Чавдар (Етрополе) - Спортист (Своге) 0:1
4. Чавдар (Бяла Слатина) - Малеш (Микрево) 0:3
5. Академик (София) - Септември (Симитли) 30.04.2012

Временно класиране:

1. Пирин (Гоце Делчев) 53
2. Спортист (Своге) 50
3. Бдин (Видин) 44
4. Банско 36
5. Чавдар (Етрополе) 27
6. Септември (Симитли) 24
7. Академик (София) 24
8. Малеш (Микрево) 22
9. Сливнишки герой 16
10. Чавдар (Бяла Слатина) 15
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени