Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Ботев Враца” втори на турнир в Тетевен

Футболният “Ботев” /Враца/ завърши на второ място в турнира „Не на терора” в Тетевен след успех с 1:0 над израелския "Апоел" /Бней Сахнин/ в последния си мач от надпреварата. Победител е селекцията на "Монтана".
Врачани спечелиха срещата срещу миналогодишния победител от Израел след късен гол на Румен Рангелов. Централният нападател беше изведен в 81-та мин. сам срещу вратаря на гостите от Николай Владинов и реализира за 1:0. Преди почивката врачани играха в експериментален състав, в който личаха само чужденци. През втората част Антони Здравков заложи на български футболисти, които стигнаха до победата.
Успехът осигури чек от 2 000 лева на "Ботев" от наградния фонд. Миналата година врачани завършиха трети в Тетевен. Тази година пък на трето място завърши "Апоел" /Бней Сахнин/, а четвърти е – "Макаби" /Явне/. "

Ботев" записа победа, загуба и равенство в трите срещи от надпреварата. Следващата сигурна проверка на врачани е на 4 август, когато трябва да бъде представен състава за новия сезон. Според предварителната програма, противник в тази среща ще е "Чавдар" /Етрополе/. Проверка обаче може и да няма, ако новото ръководство на клуба реши да я отмени. В понеделник от 11 часа на стадион "Христо Ботев" във Враца започва поредното извънредно общо събрание на футболния клуб, на което се очаква официално настоящият президент Чавдар Атанасов да сдаде властта на Ивайло Рачев, представител на инвестиционния фонд от Лондон, който ще издържа врачани през следващите 3 години.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна