Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца продължава подготовката си

19 българи, 4-има бразилци, двама италианци, един камерунец и един аржентинец водят занимания в "Ботев" от началото на седмицата. Тренировките се ръководят от Тодор Гарев, който беше помощник на уволнения от новите собственици на врачанския клуб старши-треньор Антони Здравков. Самият Здравков също не пропускаше работния процес, тъй като до вторник все още не беше получил официално решение от италианските собственици, че го освобождават от ангажименти към първия отбор.


По всяка вероятност и помощник-треньорът Светлин Симеонов-Пинчера ще попълни групата на напускащите, тъй като на заниманието във вторник любимецът на местната публика отиде на преговори за евентуалното прекратяване на трудовия договор с "Ботев". Така от щаба на Здравков остават помощниците Тодор Гарев и Илия Вълов, който се занимава с вратарите.

Напрежението между българи и чужденци в съблекалнята пък вече е видимо и се забелязва и на тренировките, в които има два лагера. Засега кондиционният треньор Джанлука Амато, който от събота живее и работи във Враца, набляга на усилени физически упражнения, а тренировките се предвождат от Тодор Гарев.

В групата на „Ботев” 10 дни преди новия шампионат са българите: Веселин Цветковски, Христо Митов, Димитър Иванов, Руслан Куанг, Росен Ванков, Тихомир Найденов, Асен Георгиев, Николай Маринов, Асен Чалъков, Николай Николов, Николай Христов, Иван Минчев, Александър Якимов, Светослав Валериев, Косьо Мирчев, Илия Илиев, Георги Мирчев, Николай Владинов и Румен Рангелов; бразилците: Жайро, Аугусто, Касио и Габриел; италианците: Пира и Давидо; камерунецът Чарли Еяна; аржентинецът Николас.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!