Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готов ли е "Ботев" да посрещне "Пирин" Гоце Делчев в събота

Във врачанския "Ботев" продължават проблемите с картокирането на чуждестранни футболисти, което поставя под въпрос участието на 7 състезатели от Италия и Аржентина в домакинството срещу "Пирин" Гоце Делчев. Мачът от програмата на 2-ия кръг на "А" група е в събота и започва в 18 часа на стадион "Христо Ботев" във Враца.
 
7-ина от чужденците в "Ботев" продължават да висят за първото домакинство в този двубой, тъй като все още не са пристигнали жълтите им карти в БФС. През седмицата се прокраднаха идеи, че забавянето се дължи на влиянието, което имат хора от предишното ръководство на клуба във футболната централа, затова хора от щаба на новия шеф на УС на "Ботев"- Пепино Тири, бяха изпратени в италианската футболна федерация за спешна проверка на ситуацията. Старши треньорът Джулиано Сонцоне се надява, че в тази среща ще може да разчита на всички играчи, които тренират под ръководството му вече цяла седмица. Към заниманията се присъединиха и отстранените в края на миналата седмица 6-има титуляри: Веселин Цветковски, Тихомир Найденов, Светослав Валериев, Асен Чалъков, Румен Рангелов и Николай Владинов. От клубната управа заявиха, че са научили от медиите, че шестимата са подали документи за разтрогване на договорите си с ПОФК "Ботев", а официалното становище на ръководството е, че към този момент нито един от тях не е скъсал договора си с клуба. Ако Сонцони прецени, че са в добро състояние, той ще може да ги използва, допълниха още от управата.

Тъй като не беше спазена старата традиция, 2 дни преди мача спортно-техническото ръководство да даде пресконференция, на която да обобщи настроенията преди мача, за коментар бе потърсен Пепино Тири, който заяви, че "се надява "Ботев" да използва всичките си налични футболисти и да спечели първите си 3 точки". Италианецът уточни, че нещата в клуба си идват на мястото и скоро всичко ще заработи нормално. Въпреки обещанията обаче, журналистите, които ще отразяват мача в събота, още са без пропуски и не е ясно как ще бъде уредена тяхната работа преди, по време и след срещата, както и къде ще се проведе традиционната пресконференция на наставниците на двата отбора, тъй като в момента в административната сграда на стадион "Христо Ботев" тече усилен ремонт. Билетите за вход остават по 4 лева, като децата до 8 години влизат без пари, но задължително с придружител.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна