Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Здравков: "Ботев" няма да отписва турнира за Купата на България

"Ботев" няма да отписва турнира за Купата на България по футбол, затова ще излезе с най-доброто, с което разполага в момента за първия 16-финален мач от турнира за купата на България по футбол срещу "Нефтохимик" - това обеща старши треньорът на врачани Антони Здравков.

Утре във Враца гостува един от лидерите на "Б" група - "Нефтохимик". Двубоят с бургазлии започва от 15 часа на стадион "Христо Ботев". Варненска съдийска тройка получи наряд за домакинството на врачани - главен рефер е Цветан Кръстев, ще му помагат Диян Вълков и Александър Николов. Зрителите ще плащат по 4 лева за входни билети и за този двубой. Притежателите на абонаментни карти могат да ги използват без притеснение, съобщиха от ПОФК "Ботев".

Контузии и оплаквания след последния мач имат трима основни футболисти - защитниците Жайро Родриго, Алесандро Маркети и централният нападател Андрей Атанасов. Тримата пострадаха от ритниците на "болярите" в събота, когато "Ботев" отстъпи с 0:1 на стадион "Ивайло". Със сигурност те отпадат от групата за мача, което ще доведе до промени основно в защитния вал на врачани. Аут от състава е и уругвайският национал Игнасио Лорес Варела, който вече 4-та седмица се лекува в Италия, тъй като клубът му собственик "Палермо" държи нападателят да се възстановява под лекарското наблюдение на местните специалисти.

Ръководството на врачани не афишира, но със сигурност ще съхрани силите и на други основни футболисти за тежкото домакинство, което предстои на отбора в неделя, когато във Враца гостува Славия.

Предпоследното място в "А" група задължава Антони Здравков да помисли повече за спечелването на точки срещу "белите", отколкото трупането на солиден голов аванс срещу "Нефтохимик" преди реванша от 1/16 финалите в турнира за Купата на България.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ: Митов, Василев, Георгиев, Куанг, Савич, Висенте, Николов, Христов, Илиев, Якимов, Амендола.
РЕЗЕРВИ: М.Иванов, Кабалеро, Флориано, Романов, Маринов, К.Иванов
КОНТУЗЕНИ: Жайро, Маркети, Атанасов, Лорес Варела
НАКАЗАНИ: - няма
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени