Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И "Ботев" Враца отпадна от турнира за купата на България

Врачанският „Ботев” отпадна от турнира за купата на България по футбол след загуба с 0:1 в Бургас от втородивизионния „Нефтохимик”. Първата среща, играна в града под Околчица, завърши 1:1, което сложи точка на участието на врачани в надпреварата още в 1/16 финалите. Наставникът на „Ботев” Антони Здравков разходи до морето повечето си твърди резерви и 6-има юноши, а титулярите запази за дербито на Северозапада, което е в сряда, когато на стадион „Огоста” неговите възпитаници гостуват на „Монтана”.

Бургазлии бързо вкараха гол – още в 6-та мин. на срещата, благодарение на Станимир Андонов. В 17-та мин. попадение за гостите, реализирано от Александър Якимов, беше отменено заради засада. До почивката и Цветомир Ангелов имаше шанс да изравни резултата, но ударът му беше париран.
След почивката „нафтата” започна по-добре, но след 70-та мин. врачани натиснаха противника. В 80-та мин. реферът Ангел Ангелов се уплаши да изгони вратаря на бургазлии Стойчев, който игра с ръце пред наказателното си поле и му вдигна само жълт картон, с което предизвика искрения смях на наставника на гостите Антони Здравков. Последните минути не доведоха до промяна на резултата и така с общ резултат 2:1 напред продължава „Нефтохимик”.

В този мач за „Ботев” играха: Митов, Куанг, А.Георгиев, Василев, Маринов /60 Р.Георгиев/, Николов, Романов /67 Танев/, Якимов, Лорес Варела, Ангелов /46 Иванов/, Галинов.

Междувременно стана ясно, че нападателят на „Ботев” - Бранимир Костадинов, който играе със статут на преотстъпен в словашкия клуб „Татран” /Прешов/ е пред завръщане във Враца, съобщиха близки до голаджията. Костадинов трябва да се яви на стадион „Христо Ботев” след Нова година, ако словаците не се възползавт от опцията в договора и не го купят от врачани. Вероятността той да остане в Словакия обаче е почти нулева заради продължаващите остри финансови проблеми на клуба от Прешов, след оттеглянето на двама от тримата собственици.

Промените в управата докара и рокади в треньорския щаб – като начело на отбора вече са двама души - Ладислав Тоткович и Марек Фибула, които ще довършат полусезона.

В събота „Татран” домакинства на „Банска Бистрица”, а на 1 декември приема в последен мач състава на „Миява”. В „Ботев” пък не крият, че чакат Костадинов да се завърне, за да подсили пролетната селекция в предстоящите тежки мачове за оцеляване в елита.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна