Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана 2003" и "Левски" в борбата за бронза в турнира за Купата на България по баскетбол при жените

Днес ще бъде определен шампиона на страната в турнира за Купата на България по баскетбол при жените. От 18 часа един срещу друг за първото място ще спорят отборите на "Дунав 8806" /Русе/ и "Нефтохимик" /Бургас/. От 16 часа е срещата за 3/4 място между тимовете на "Монтана 2003" и "Левски". За последно през сезона в НБЛ-жени те се срещнаха на 26-и януари в София.

Баскетболистките на "Монтана" загубиха с 54:95 точки от "Дунав 8806" /Русе/ полуфиналната среща от турнира за купата на България. В русенската зала "Дунав" момичетата на треньора Славко Димитров не успяха да се противопоставят на настоящия носител на трофея. "Дунав" си реши мача още в първата четвърт. Момичетата на треньора Георги Божков стартираха ударно и след серия от 14:3 резултатът стана 22:9 точки. След това монтанчанки вкараха две точки, но последваха 8 поред за "Дунав" преди Катя Кордова да вкара тройка с табло за 52:26 точки на почивката.

След подновяването на играта "Дунав" продължаваше да трупа аванс, като в последната четвърт той стигна цели 42 точки. При този развой на срещата Славко Димитров пусна всичките си резервни състезателки. Русенки вкараха 11 тройки, срещу 4-ри за "Монтана". За "Дунав" с 25 точки завърши Виолина Кочева. За "Монтана" най-резултатна бе Милена Томова с 13 точки.

"Играхме по най - погрешния начин. Трябваше да запазим спокойствие, но това не се получи. Играхме слабо в защита и нападение. Чиститя на "Дунав", като им пожелавам успех на финала", сподели Славко Димитров.
По публикацията работи: Любо Андреев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна