Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Врачанки победиха в турнира по футбол за момичета

Ботев 2000 /Враца/ спечели четиристранния турнир по футбол за момичета до 14 години. Надпреварата се проведе в зала "Огоста" в Монтана. Това бе 5-ия турнир в страната по програмата "За развитие на женския футбол в България", организиран от Аматьорската футболна лига и областния съвет на БФС в Монтана.

Момичетата от Ботев 2000 взеха победи и в трите си срещи, като се наложиха с 3:0 над Монтана, с 4:0 над ДФК Видин и с 9:0 над Оборище /Панагюрище/.

"Момичетата оправдаха очакванията ни, дано осъществим мечтата си да направим Северозападна лига"- каза треньорът на победителките Павлин Тодоров.

 
 
 
 
На второ място останаха домакините от Монтана. Момичетата на Камелия Симеонова разгромиха с 9:1 Оборище и биха с 1:0 Видин.

"Турнирът е много полезен, за да видят отборите докъде са стигнали в подготовката си"- каза Симеонова.

 
 
 
 
 
 
Трето място е за възпитаничките на Вивиан Данчева от Детски футболен клуб Видин след победа с 5:0 над Оборище.

"Доволни сме, децата тренират няколко месеца, и искаха да покажат какво са научили. Женският футбол има бъдеще"- категорична е Вивиан Данчева.

 
 
 
 
 
Тимът от Панагюрище остана на четвъртото място. Всеки отбор получи по 10 топки и фланелки. Купите бяха връчени от кмета на Монтана Златко Живков и секретаря на АФЛ Александър Шатровски.

"С децата и в трите области се работи, надявам се в скоро време да има и попълнения за националния отбор"- сподели Шатровски.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна